«Пандемії будуть усе частіше. Рівень смертності від нових вірусів може бути значно вищий, ніж від COVID-19». Кідрук розповів свою версію

Письменник Макс Кідрук читає наукові статті і робить висновки

Він вважає, що пандемії спровокували люди, і що вони будуть і надалі. Ця проблема не зупиниться, щоразу буде більше зоонозів – вірусів, які передаються від тварини до людини.

Фраза "ковід почався, бо якийсь китаєць з’їв кажана" – огидна і неправильна. Ковід почався не від цього. Китайці давно їдять кажанів, пандемій від цього не було, - розповів відомий український письменник з Рівного Макс Кідрук 1 вересня під час презентації свого майбутнього роману у Запоріжжі.

 

Люди винищують природні ареали тварин. Частина їх вимирає, частина переходить в інші ареали, де вони раніше не жили. Там ці тварини контактують з тими, які там жили давно. Ці два види не еволюціонували паралельно, вони можуть передавати один одному вірус. Імунітету до нього нема, тож серед цього виду тварин вірус поширюється, наче пожежа. Вірус швидко змінюється, швидко виникають мутації. Більшість з них нейтральні. Але іноді виникають такі, що дозволяють перейти від тварини до людини. А потім – і від людини до людини, - пояснив письменник.

Кідрук, вважає, що при нинішній кількості смертей від коронавірусу можна зробити висновок, що він не є аж таким страшним. Але в цьому ланцюжку може з’явитися щось страшніше, наприклад, холера, яка передається повітряним шляхом. Летальність від такого вірусу може бути 30%, 50% або й 70%. Це він описує у новому романі.

Планується, що перший роман Макса Кідрука «Нові Темні Віки. Колонія» із серії «Нові Темні Віки» про колонізацію Марса вийде друком восени 2021 року або навесні 2022-го.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень