Огірки на зиму «Злодійські» – рецепт, за яким банки ніколи не «стріляють»
Просто у приготуванні і дуже смачно!
Домашні консервовані огірки доречні до столу у будь-яку пору року, а це значить, що забагато їх не буває! Тож пропонуємо поповнити свою скарбничку іще одним цікавим рецептом.
«Злодійські огірки» так називаються, бо в рецепті використовується дуже багато часнику. А ще – наприкінці приготування додається горілка, через що огірочки виходять дуже хрусткими, а банки ніколи не «стріляють».
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг
- сіль – 2 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- лимонна кислота – 10 г
- часник – 2 голівки
- вода – 1,5 л
- горілка – 50 г
- зелень – до смаку
Приготування:
Промиті та висушені огірки вкладаємо у стерилізовані банки, перекладаючи зеленню і часником.
Тим часом готуємо маринад: беремо воду, сіль, цукор і лимонну кислоту й доводимо до кипіння. Готовим гарячим маринадом треба залити огірки в банці – у два підходи.
Тоді вливаємо трішки горілки і закатуємо банки.
Джерело: На пенсії
Радіо Трек: НОВИНИ