Часникові огірки – найкращий у світі рецепт зимової заготовки
Закуска, яку зацінять всі – огірки виходять дуже хрусткі та ароматні, за раз можна з’їсти цілу банку
У приготуванні часникових огірків – абсолютно нічого складного. Цей процес не займе багато часу, зате взимку Ви не раз згадаєте той день, коли вирішили випробувати цей рецепт
Інгредієнти:
- огірки - 3 кг
- часник - 1 головка
- сіль - 70 г
- цукор - 110 г
- оцет (6%) - 110 мл
- олія - 100 мл
- насіння гірчиці – 1-2 ст.л.
Приготування:
Огірки очищаємо від шкірки і добре промиваємо, нарізаємо тоненькими кружечками десь по 2 мм. Засипаємо нарізані огірки цукром та сіллю, додаємо почищений часник і заливаємо оцтом, а тоді – олією. Усе добре перемішуємо й лишаємо на 40 хв.
Перекладаємо цей огірково-часниковий салат у попередньо простерилізовані в духовці банки (стерилізувати їх потрібно при температурі 100 градусів).
В кожну банку докладаємо приблизно 1/3 ч.л. насіння гірчиці і не дуже щільно накриваємо банки.
Для стерилізації беремо велику каструлю, на дно якої вкладений рушник. Воду заливаємо по «плечики» банок, тобто лишають десь 3-4 см до верхівки. Вмикаємо газ і після того, як вода закипить, чекаємо 15 хв.
Дістаємо банки, добре закручуємо кришки і вкриваємо їх ковдрою. Щойно вони охолонуть – переставляємо у прохолодне місце на довге зберігання.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ