Найкращий рецепт аджики з болгарського перцю: взимку – як знайдете
Така консервація сподобається усій родині
Страва буде трохи гострою. Якщо вам подобається щось більш «кусюче», додавайте не 1, а 2-3 перці чилі.
Інгредієнти:
- цукор - 1 ст. л.
- солодкий червоний або жовтий перець – 3 кг
- яблучний оцет – 100 мл (можна замінити половиною склянки лимонного соку)
- цибуля - 2-3 шт.
- рафінована олія - 250 мл
- гіркий перець (чилі) – 1 шт.
- часник - 10-12 зубчиків
Приготування:
Очищаємо перець від шкірки і видаляємо все насіння.
Нарізаємо почищену цибулю кільцями або напівкільцями. На сковороді розігріваємо трохи олії, обсмажуємо у ній на середньому вогні цибулю, доки вона не набуде золотистого відтінку.
Через м'ясорубку пропускаємо зубчики часнику, обсмажену цибулю, та обидва види перцю.
Переливаємо подрібнені овочі в сотейник або казан, додаємо цукор, олію, яка залишилася, додаємо сіль і перемішуємо.
Ємність ставимо на помірний вогонь і при постійному помішуванні доводимо до закипання, після чого не знімаємо з вогню ще 10 хв.
Вливаємо оцет або лимонний сік, доводимо до закипання і відразу розливаємо у підготовані заздалегідь банки. Чекаємо, доки перець повністю охолоне і тоді закриваємо кришками.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ