5 способів зберігання болгарського перцю на зиму

Вони універсальні

Болгарський перець – один з найдорожчих овочів взимку, тому варто зберегти його, коли ціна ще доступна. Є 5 способів зберігання перцю в домашніх умовах до наступного сезону.

Для фаршированого перцю



Виберіть приблизно однакового розміру перці, відріжте верхівки з плодоніжкою (не викидайте їх!), Вийміть серцевину і насіння. Кожен перець промокніть паперовою серветкою, щоб видалити зайву вологу.

І вставте один перець в іншій – приблизно по 4-5 шт в одному ряду. Перемістіть в пакет і заморозьте. У такому вигляді перці дуже легко і без проблем відстають один від одного!

Щоб приготувати фаршировані перці, овочі НЕ потрібно розморожувати: просто дістаньте його з морозилки, наповніть начинкою і відправте готуватися в каструлю або духовку.

Для піци і запіканок

Для цього способу перці потрібно нарізати на колечка і також промокнути паперовими серветками. Перекласти перці в пластиковий стакан на 0,5 л.

У такому вигляді вони дуже легко дістаються і займають мало місця в морозилці.

Для овочевих рагу і не тільки

Наріжте болгарський перець соломкою або кубиком – як вам більше подобається. Зайву вологу видаліть серветками. Перекладіть всі шматочки перцю в відрізану пластикову пляшку і зав’яжіть в пакет.

По-перше, це зберігання займає мінімум простору, по-друге, так дуже зручно діставати перець. А коли ви використовуєте, наприклад, 1/4 всього перцю, просто відріжте зайву пляшку, щоб вона займала ще менше місця!

Для супів

Готуємо «пюре» з решти плодоніжок від попередніх заготовок. Пюре можна додавати в заправки для супів і рагу. Пересипаємо без насіння і хвостиків обрізки в блендер, перебиваємо в пюре. Розливаємо у форми для льоду.

Відмінно підійдуть форми для яєць! Заморожені порційні кубики перекладіть в пакет і зберігайте в морозилці.

Для смачної закуски-салату

Для цього способу перець запечіть в духовці приблизно протягом 30 хвилин при температурі 200 градусів. Зніміть шкірку, видаліть плодоніжки і насіння.

Розріжте кожен перець на 3 частини і покладіть в пластиковий контейнер. Залийте соком, що витік в процесі приготування. Заморозьте, як зазвичай.

Взимку дістаньте, зовсім небагато необхідно розморозити, наріжте соломкою і додайте сушений орегано, часник, кріп, оливкову олію і соєвий соус – вийде класна закуска, яка точно сподобається всій родині!

Діліться з друзями, їм також буде корисно це дізнатися.

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень