Аномальний травень: синоптики прогнозують заморозки (ФОТО)

Погода у травні буде нестабільною

За прогнозами синоптиків в останній місяць весни українців очікує аномальна погода.

На травень прогнозують грози, шквали, град, спеку і навіть заморозки.

Відомий синоптик Віра Балабух розповіла, що погода в травні буде дуже нестійкою, з циклонами та стане продовженням аномальної зими:

Кліматичної зими в цьому сезоні не було, теплими виявилися березень і квітень, не стане винятком і травень. Він буде теплим і з кількістю опадів близьким до норм – це 60-80 мм в більшості регіонів.

 

Увесь місяць погода буде нестійкою через кілька циклонів, які переміщатимуться по Україні та принесуть грози, шквали. Однак ці циклони невеликі, тому не варто очікувати, що дощі пройдуть скрізь.

Синоптик додала, що цього місяця буде тепло по-літньому, а середньостатистична температура може перейти за відмітку в +25 градусів. Ночі будуть теплими, очікується до +10 градусів.

Теплий травень спрогнозував і народний синоптик Леонід Горбань.

Він розповів, що дощів буде небагато. Однак варто очікувати дві хвилі сильних злив і гроз – на початку місяця і в останній його декаді.

Також у деяких регіонах є ймовірність нічних заморозків.

Сьогодні, 2 травня, на Заході України заморозків поки не буде, пройдуть лише дощі. Температура повітря коливатиметься від 14 до 18 градусів тепла, повідомила синоптик Наталка Діденко.

За матеріалами РБК-Україна

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень