Березовий сік на зиму: корисна і смачна консервація (РЕЦЕПТИ)
Квітень - вдалий час для збору і приготування соку берези
Домашній березовий сік не втрачає смакових якостей і корисних властивостей при зберіганні. Оскільки цей напій є сезонним, багато людей заготовляють його про запас в банках.
Березовий сік на зиму в банках
- Березовий сік - 3 л.
- Цукор - 350 г.
- Лимонна кислота - 15 г.
Березовий сік вилити в каструлю і довести до кипіння, знімаючи піну. Після закипання додати цукор і лимонну кислоту, перемішати до повного розчинення. Вимкнути вогонь і простерилізувати банки для соку.
Розлити сік по банках. Закрити кришками й перевернути банки догори дном. Залишити під теплою ковдрою до повного охолодження.
Березовий сік на зиму з апельсином
- Сік березовий - 3 л.
- Апельсини - 0,5 шт.
- Цукор - 150 г.
- Кислота лимонна - 0,5 ч. л
Апельсин можна замінити лимоном. В такому випадку лимонна кислота не знадобиться.
Свіжий сік процідити через складену в 4 шари марлю. Апельсин помити й висушити, нарізати половину апельсина великими кружечками. Помістити апельсин в банку. Сік перемішати з цукром і кислотою, вилити в каструлю, довести до кипіння й обов'язково зняти піну.
Закипілий сік вилити в стерилізовану банку з апельсинами й закрити прокип'яченою кришкою. Перевернути банку верх дном і зберігати до охолодження.
Квас з березового соку з родзинками
- Березовий сік - 3 л.
- Родзинки - 15 р.
- Цукор - 150 г.
Сік процідити через кілька шарів марлі, щоб видалити всі домішки. Додати цукор і розмішати до розчинення, покласти родзинки.
Поставити сік в темне місце на 3 доби, щоб він заграв. Потім квас розлити по стерилізованих банках і зберігати в холодному місці.
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ