Чому не можна їсти щойно відкриті консерви

Є нюанси

Суперечки на тему того, що від консервів шкода чи користь не вщухали ніколи.

Попри це, пам'ятаючи про «чорний день», практично кожна господиня має свій «стратегічний» запас різного роду консервованих продуктів, інформує Ukr.Media.

Консерви здатні дуже виручити не тільки при складній фінансовій ситуації, але і коли необхідно приготувати обід або вечерю, як можна швидше.

Адже з баночки консервів можна приготувати гарячі перші або другі страви, салати або закуски.

Але виявляється, консерви не можна вживати одразу після того, як відкрили баночку.

Причина полягає в тому, що консервовані продукти, чи то м'ясо, риба, овочі, чи крупи перед тим, як потрапити в консервну банку, обов'язково піддаються термічній обробці.

Їх тушкують, смажать, варять або просто заливають окропом.

Під час даного процесу, виділяється шкідлива отруйна речовина - фуран.

Яка здатна досить негативно вплинути на здоров'я людини.

Тому фахівці рекомендують не вживати в їжу тільки що відкриті консервовані продукти.

Варто відкрити банку і почекати, хоча б 10 - 20 хвилин.

Буде набагато краще, якщо банку не просто відкрити, а перекласти в тарілку і розподілити по ній. Таким чином пари фурану швидше випаруються.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли пенсійне посвідчення на прізвище Резімова

У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774

У Рівному загубилася собака Луна

У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925

У Рівному шукають власників загублених ключів

Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415

Більше оголошень