Чому не можна їсти щойно відкриті консерви

Є нюанси

Суперечки на тему того, що від консервів шкода чи користь не вщухали ніколи.

Попри це, пам'ятаючи про «чорний день», практично кожна господиня має свій «стратегічний» запас різного роду консервованих продуктів, інформує Ukr.Media.

Консерви здатні дуже виручити не тільки при складній фінансовій ситуації, але і коли необхідно приготувати обід або вечерю, як можна швидше.

Адже з баночки консервів можна приготувати гарячі перші або другі страви, салати або закуски.

Але виявляється, консерви не можна вживати одразу після того, як відкрили баночку.

Причина полягає в тому, що консервовані продукти, чи то м'ясо, риба, овочі, чи крупи перед тим, як потрапити в консервну банку, обов'язково піддаються термічній обробці.

Їх тушкують, смажать, варять або просто заливають окропом.

Під час даного процесу, виділяється шкідлива отруйна речовина - фуран.

Яка здатна досить негативно вплинути на здоров'я людини.

Тому фахівці рекомендують не вживати в їжу тільки що відкриті консервовані продукти.

Варто відкрити банку і почекати, хоча б 10 - 20 хвилин.

Буде набагато краще, якщо банку не просто відкрити, а перекласти в тарілку і розподілити по ній. Таким чином пари фурану швидше випаруються.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень