Один раз покладете у фарш і будете робити так завжди: звичайні котлети стануть кулінарним шедевром

Всього одна річ, яка точно є на вашій кухні

М'ясні страви вийдуть неймовірно смачними, м'якими, соковитими та ніжними, якщо додати секретний інгредієнт. Виявляється, звичайна харчова сода здатна на такі чудеса.

Коли можна використовувати соду?

Соду для фаршу можна використовувати під час смаження. Якщо ви бажаєте відварювати або тушкувати м'ясну страву, соду додавати не варто.

Чи має значення, яке м'ясо використовується у страві?

Котлети з курки або індички самі по собі ніжні та м'які, тому соду немає сенсу застосовувати. Додайте її, якщо готуєте зі свинини, яловичини чи м'ясного асорті. Ці види м'яса жорсткіші, тому сода виправить ситуацію. Крім того, вона видаляє характерний запах телятини, який багатьом не подобається.

Які властивості соди?

Сода здатна зробити м'ясо м'яким, соковитим та усунути сторонні «аромати». Хороший результат забезпечений, якщо ви додасте трохи секретного інгредієнта під час смаження. Цей прийом можна використовувати не тільки для котлет, але і для інших страв з м'яса, в яких передбачене обсмажування.

Коли додавати соду?

Тоді, коли ви солите та додаєте улюблені спеції. Пропорції — на 500 грамів м'яса потрібно ½ чайної ложки соди. Потрібно добре перемішати фарш і залишити його на пів години.

Секрет у цьому, що під впливом високої температури сода входить у реакцію. Вона пом'якшує волокна м'яса і рятує страву від неприємних запахів. Котлети, м'ясні начинки, запіканки з фаршу виходять просто дивовижними.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень