Хек смачніший за червону рибу: як швидко приготувати особливу страву
Буде відмінний результат
Здавалося б доступний хек – примітивна риба. Але досвідчені кухарі можуть приготувати з неї особливу страву, яка буде нічим не гірша за дорогого лосося. Часу це багато не займе, а результат перевершить усі очікування.
Інгредієнти:
- хек — 1,5-1,6 кг
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- лаваш — для подачі до столу
Для маринування:
- сіль та мелений перець — на смак
- приправа для риби — 1 ч. л
- сухий часник — 1 ч. л
- паприка — 1 ч. л
- олія рослинна — 2-3 ст. л
Для кляру:
- яйця — 2-3 шт.
- зелень — за смаком
- зерна гірчиці — 1 ч.л
- майонез — 2-3 ст.л
- борошно,
- панірувальні сухарі
Очищаємо рибу і нарізаємо порційними шматками. Перекладаємо у ємність одним шаром, солимо, перчимо, рівномірно розподіляємо по поверхні приправу, часник та паприку, виливаємо цівкою олію. Потім злегка втираємо спеції в рибу з обох боків. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
В іншій тарі з'єднуємо яйця, зелень, гірчицю, і майонез, і перемішуємо до однорідності.
Ще в одній тарілці змішуємо борошно з панірувальними сухарями в рівних кількостях.
Злегка змочуємо водою лист пергаменту, укладаємо на деко і змащуємо олією.
Обмочуємо шматочки хеку в борошняній суміші. Потім щедро купаємо в клярі. Перекладаємо рибу на деко і запікаємо при 180°С приблизно 30-35 хвилин.
Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо на олії до прозорості або легкого рум'янцю, солимо і перчимо до смаку. Застилаємо тарілку лавашем у кілька шарів. Зверху формуємо подушку цибулі.
Дістаємо з духовки рибу, перекладаємо на цибулю, за бажанням посипаємо зеленню, а потім подаємо до столу.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ