Великі яйця хороші – міф: Шеф-кухар розповів, чому не варто купувати великі яйця

Великі – не означає добрі

Шеф-кухар Євген Мещеряков пояснив, як правильно вибирати курячі яйця. Насамперед варто звернути увагу на дату виробництва, вона має бути однаковою на упаковці та шкаралупі.

Про зовнішній вигляд яєць

Річ у тім, що яйця — продукт, який швидко псується. Максимальний термін зберігання – 25 діб.

Якщо маркування яєць стерлося, то перевірити їхню якість можна за допомогою овоскопу, який має бути в кожному продуктовому магазині, проте покупці не завжди ним користуються.

- На яйцях не повинно бути жодних потемнінь, вкраплень, темних крапок. Жовток повинен бути у сфері білка і бути без сторонніх тіл і зародків,— розповів шеф.

Яскравий жовток — це не означає добре

Експерт зазначив, що яскравий жовток не завжди вважається ознакою якісного продукту. Колір жовтка залежить від того, чим годують курку. Наприклад, у натуральному кормі висока концентрація бета-каротину, тому жовток буває яскравим. Недобросовісні фермери користуються цим фактом і додають харчові барвники у корм, вводячи покупців в оману.

- Це можуть бути сухі харчові добавки бета-каротинів, які забарвлюють жовтки. Тобто це природні барвники,— пояснив шеф.

Хороше яйце має бути великим — це міф

За словами експерта, розмір яйця залежить від віку курки. Дрібні яйця вважаються кориснішими, оскільки їх знесли молоді курки, в організмі яких не встигли накопичитися хімічні добавки.

Крім того, чим крупніше яйце, тим тонша його шкаралупа, а отже, такі яйця частіше тріскаються під час транспортування і в них легше проникають інфекції, пояснив шеф-кухар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень