Яку рибу корисніше вживати: минтай чи хек

Різниця є

Риба – джерело корисних речовин, яких дуже потребує організм людини. Хек і минтай – популярна риба серед українців, адже вона доступна. Пропонуємо вам дізнатися, яка між ними різниця і яка корисніша.

Хек

Хек — промислова риба. Щоб вона не втратила свої смакові якості і запах, її обробляють відразу після того, як виловлюють. Саме таким чином повністю забезпечується збереження всі корисних властивостей. Хек корисний для судин і серця. Його перевага в тому, що в складі м'якоті велика кількість антиоксидантів.

Ця риба допомагає виводити канцерогени з організму, також корисна тим людям, у яких часто виникають проблеми з травленням.

У складі хека велика кількість кислот омега-3, а вони необхідні для нормальної роботи щитоподібної залози. Також цей продукт робить позитивний вплив на ріст волосся і шкіру голови.

Хек корисно вживати в їжу для зміцнення імунітету, кісток, суглобів і навіть зору. Було помічено, що саме цей вид риби допомагає знизити рівень цукру в крові. Тому хек корисний людям з цукровим діабетом.

Минтай

Цю рибу виловлюють в основному в холодних водах. Особливо вона цінується на Далекому Сході. За смаковими якостями минтай схожий на хека. Це корисна і смачна риба, а якщо порівнювати поживну цінність, то минтай в цьому плані корисніший.

Минтай надовго насичує і його рекомендується вживати під час лікувальних дієт.

Володіє таким складом мікроелементів, які роблять позитивний вплив на зубну емаль, а також допомагає волоссю активніше рости.

Цю рибу рекомендується їсти при ендокринних захворюваннях, а також людям з проблемами серцево-судинної системи.

Незаперечна перевага минтая — високий вміст йоду. У зв'язку з цим минтай можна використовувати як смачний і ефективний засіб для профілактики захворювань щитоподібної залози.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень