Дріжджі для паски на Великдень: як обрати та чому важливо не переплутати (ФОТО)
Правильний підбір дріжджів дуже важливий для смачної та вдалої випічки
Рецептів паски надзвичайно багато: з родзинками, з шоколадом, сирні, без цукру, заварні. Проте для всіх треба один інгредієнт – дріжджі.
Як правильно обрати цей ключовий інгредієнт та в чому різниця між сухими і живим дріжджами, пропонуємо вам дізнатися.
Як обрати дріжджі для паски
Класична правильно приготована українська паска має неперевершений запах хліба або солодкої здоби. Її готують лише з живих дріжджів. Важливо обирати свіжі дріжджі. Через старі дріжджі тісто може взагалі не вирости.
Також зважайте на правильне зберігання продукту. Живі дріжджі мають лежати лише в холодильнику.
Паска за класичним рецептом готується досить довго, на її приготування потрібен цілий день, оскільки живі дріжджі повільно працюють. Проте результат буде того вартий, великодня випічка буде пишною й надзвичайно ароматною, а головне — довго не черствітиме.
Які дріжджі обрати, щоб зекономити час
Якщо у вас немає багато часу для приготування паски, але ви хочете порадувати близьких таким святковим десертом, візьміть сухі швидкодіючі дріжджі. Завдяки їм готову великодню випічку можна отримати вже за кілька годин.
З сухими дріжджами працювати простіше. Але, як і з живими, враховуйте, що вони не люблять гарячого — лише теплі інгредієнти.
Коли використовуєте сухі дріжджі, обов'язково дотримуйтеся інструкції. Варто слідкувати, щоб тісто не перебродило, адже тоді паска вийде занадто пористою й сухою.
Джерело: lifestyle.novyny
Радіо Трек: НОВИНИ