Нейрохірург з Рівненщини очолив Національну академію медичних наук

Академіка Віталія Цимбалюка обрали президентом Національної академії медичних наук України.

На цю посаду його призначили у п’ятницю, 15 січня.

Віталій Іванович Цимбалюк – заслужений діяч науки і техніки, доктор медичних наук, професор, академік НАМН України.

Він організатор та керівник нового напрямку в нейрохірургії – відновної нейрохірургії, зазначено на сайті Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Розробив та впровадив у клінічну практику нові нейрохірургічні операції, направлені на відновлення порушених функцій нервової системи, які захищені 108 авторськими свідоцтвами на винаходи та патентами. Започаткував новий напрям – нейротранспланацію. На експериментальних моделях черепно-мозкової травми, травми спинного мозку, церебральної ішемії, нейродегенеративних уражень ЦНС вивчив вплив трансплантації ембріональних (фетальних) нервових клітин на процеси регенерації нервової системи. На сьогодні вивчає механізми впливу нейрональних стовбурових клітин на нервову систему в експерименті та клініці.

Віталій Цимбалюк народився 26 січня 1947 року в селі Симонів Гощанського р-ну, Рівненської області.

Після закінчення у 1970 році з відзнакою Тернопільського державного медінституту, був направлений на роботу в село В. Межирічі Рівненської області.

З листопада 1971 року клінічний ординатор, з 1974 року – молодший науковий співробітник, з 1979 року – старший науковий співробітник, з 1988 року – керівник клініки відновної нейрохірургії, з 1990 року – заступник директора ДУ «Інституті нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова  НАМН України», з 1993 року – завідувач кафедри нейрохірургії Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень