Неймовірний домашній зефір без цукру і борошна. Треба всього два інгредієнти (РЕЦЕПТ)

Смачно і корисно, ще й підійде для всієї родини

Повітряні, майже невагомі ласощі з яскраво вираженим яблучним смаком, які не залишать нікого байдужим - саме так можна описати ці домашні зефірки. А ще вони корисні, адже в цей десерт не додається ані цукор, ані будь-які штучні компоненти ????

Ба більше, такий зефір можна сміливо включати у раціон навіть тим, хто вирішив скинути зайву вагу.

Калорійність цього десерту - всього 42 калорії на 100 г продукту ????

Інгредієнти:

  • яблука — 400 г
  • швидкорозчинний желатин — 16 г

Приготування:

Очищаємо яблука від шкірки, вирізаємо серцевину і погружним блендером збиваємо до стану пюре. Переливаємо пюре в миску, додаємо желатин і добре перемішуємо. Даємо желатину набрякнути протягом 5 хв. Відправляємо миску з пюре на водяну баню (але миска не повинна торкатися води).

Помішуємо яблучну масу - маємо зробити так, щоб желатин повністю розійшовся, більш-менш рівномірно. При цьому важливо не допустити закипання вмісту миски. Коли маса в мисці стане повністю рідкою, знімаємо пюре з водяної бані і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Відправляємо пюре в міксер і збиваємо аж до появи білої піни. До того часу маса перестане розтікатися, але залишиться ще досить м'якою.

 

Час на збивання залежить безпосередньо від міксера. Це може бути як 5-7 хв, так і всі 15-20 хв, якщо у Вас - звичайний міксер старих моделей.

Тоді застилаємо форму пергаментом, змащуємо по дну і з боків олією без запаху. Акуратно перекладаємо в форму повітряну яблучну масу і рівномірно розподіляємо по поверхні. Можна скористатися і силіконовими формами (але вже без пергаменту).

Готовий десерт відправляємо у холодильник для застигання - мінімум на годину, але краще надовше. Після цього обережно дістаємо десерт із формочок і розрізаємо на шматочки. Прикрасити зефірки можна пудрою, подрібненими горіхами або кокосовою стружкою - на Ваш смак ????

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень