ТОП-5 страв вересня: легко, смачно і з користю для всієї сім’ї (РЕЦЕПТИ)
Основні страви, намазки й десерти на будь-який смак
Перший місяць осені – один із найбагатших на всілякі фрукти й овочі. Особливу увагу варто звернути на сезонні гриби, свіжий буряк, гарбузи, броколі, диню, кольрабі
Флан – відкритий пиріг з кольрабі
Як правило, кольрабі не користується великою популярністю і її обходять стороною. А дарма, адже цей овоч просто незамінний для дієтичного харчування. Окрім класичного застосування в салатах і рагу, цей різновид капусти можна використовувати як основний інгредієнт для флана.
Інгредієнти:
- Кольрабі – 2 качани
- Морква – 2 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Молоко – 100 мл
- Сир кисломолочний – 200 г
- Вершкове масло – 50 г
- Сметана – 2 ст.л.
- Петрушка, сіль, перець – до смаку
Приготування:
Миємо та чистимо кольрабі і моркву, нарізаємо тоненькими слайсами і поміщаємо їх у пароварку буквально на 5 хв. Тим часом дрібно ріжемо цибулю шалот, часник і петрушку, додаємо молоко, сметану, сир, сіль та перець. Змішуємо все це з морквою і кольрабі.
Дістаємо форми для кексів і змащуємо їх маслом й розкладаємо в них отриману суміш. Поміщаємо все це у пароварку на 25-30 хв.
Подавати страву краще гарячою.
Карпачо з буряка та яблук
Дуже проста у приготуванні страва. І така ж смачна
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Волоські горіхи – 50 г
- Олія – 1 ст.л.
- Рукола, сіль, перець – до смаку
- Лимонний сік
Приготування:
Буряки потрібно запекти, почистити і нарізати тонкими слайсами. Яблука так само почистити, вирізати середини і теж тоненько нарізати, після чого – скропити лимонним соком. Горіхи подрібнюють у блендері.
Яблуко й буряк почергово викладають на тарілку, аби шматочки перекривали один одного. Зверху додаємо руколу й горіхи, попередньо змішані з олією, сіллю та перцем.
Панкейки з гарбуза
Соковиті й ароматні оладки ніколи не набридають. Однак особливо смачні, ще й досить корисні для організму, вони виходять, якщо додати трохи гарбуза. Не вірите? Тоді спробуйте приготувати осінні оладки за цим рецептом
Інгредієнти:
- Гарбуз – 300 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 100 г
- Розпушувач
- Кориця
Приготування:
Запікаємо гарбуз, знімаємо з нього шкірку і робимо з м’якоті пюре. Додаємо яйця і починаємо потроху засипати муку з розпушувачем. Можна також додати трохи кориці чи інших солодких спецій, аби оладки були ще більш ароматними.
Смажимо панкейки на сковороді – до появи золотистого кольору з кожної сторони.
Дуже добре такі оладки смакують із медом.
Грибна ікра
Сезон грибів дуже швидко минає, тож восени треба встигнути приготувати смачну і ситну грибну ікру. За бажанням її можна закатати під кришку й зберегти навіть на зиму
Інгредієнти:
- Свіжі гриби – 300-400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець, зелень – до смаку
- Олія – для смаження
Приготування:
Цибулю та моркву миємо, чистимо, дрібно нарізаємо та обсмажуємо в олії на сковорідці майже до повної готовності. Додаємо почищені й нарізані гриби й тушкуємо, доки не випарується уся рідина.
Солимо, перчимо і за бажання – додаємо зелень.
Готову ікру студимо та викладаємо у чашу блендера. Туди ж додаємо попередньо подрібнений часник і збиваємо все це до більш-менш однорідної маси.
Перекладаємо у зручну тару і ховаємо у холодильник.
Салат із дині з шинкою
Відома італійська закуска з динею і шинкою може легко трансформуватися у соковитий салат. Достатньо додати кілька інгредієнтів і можна насолоджуватися шикарною стравою
Інгредієнти:
- Диня - невеличка
- Моцарела - 120 г
- Хамон (або шинка) - 100 г
- Зерна гірчиці - 1 ч.л.
- Мед - 0,5 ч.л.
- Сіль - до смаку
Приготування:
Диню нарізаємо кубиками (якщо диня велика, візьміть приблизно 300 г), додаємо нарізану невеликими кубиками моцарелу й порізаний слайсами хамон (чи шинку).
Заправляємо усе медом із гірчицею й трошки солимо.
Радіо Трек: НОВИНИ