Як правильно закрити маслюки на зиму: домашній рецепт маринованих грибів
Рецепт надзвичайно простий, а грибочки будуть надзвичайно смачними
Мариновані маслюки чудово смакують як на буденному столі, так і на святковому. Вони легкі у приготуванні та не потребують особливих вмінь кулінарії.
Все, що вам знадобиться для смачної консервації, то 60 хвилин вашого часу й бажання приготувати смакоту, а отримаєте 3-4 порції страви.
Інгредієнти:
- маслюки;
- часник;
- кріп;
- лавровий лист;
- чорний перець горошком;
- духмяний перець;
- гвоздика.
Маринад на літрову банку:
- 1 ст. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 1,5 ст. л. оцту.
Приготування:
- Зніміть з грибів шкірку та відваріть їх у воді протягом 30 хвилин.
- Промийте маслюки під проточною водою та відправте варитися ще на 15 хвилин.
- Додайте до них кріп, сіль та цукор, влийте оцет.
- В заздалегідь простерилізовані банки викладіть нарізаний часник та спеції.
- Залийте банки маринадом з грибами.
- Закрийте банки з маслюками гарячими кришками та переверніть догори дном.
- Накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Зберігайте мариновані гриби в темному та прохолодному місці.
Подавайте маслюки на стіл як окрему страву, рясно посипавши нарізаною ріпчастою цибулькою.
Радіо Трек: НОВИНИ