Смачне диво-дивне за 15 хв: галушки із картоплі у вершковому соусі (РЕЦЕПТ)
Такого Ви ще не готували і даремно!
Рецептів з картоплею просто безліч Мабуть, через те, що її можна і варити, і смажити, і запікати, і в різні страви додавати. Але сьогодні ми пропонуємо до Вашої уваги дещо новеньке, аби дійсно здивувати рідних - картопляні галушки у вершковому соусі
Інгредієнти:
- Картопля — 500 г
- Пшеничне борошно — 50 г
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Вершки — 100 мл
- Біле сухе вино — 50 мл
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Часник — 2 зубчики
- Олія — 3 ст. л.
- Вершкове масло — 25 г
Приготування:
Неочищену картоплю ретельно миємо й запікаємо у фользі протягом години при 200 градусах. Готову картоплю студимо, чистимо і розминаємо (краще робити це не блендером, а вручну).
Тоді додаємо до картопляного пюре яйце, борошно й сіль. Викладаємо масу на присипану борошном поверхню й замішуємо м'яке тісто.
З нього розкачуємо корж товщиною 1 см, який потім ріжемо на квадратики. Кожен квадратик приминаємо виделкою і всі їх відправляємо у морозилку на 30 хв.
Підмерзлі галушки обсмажуємо на суміші олії та вершкового масла: по 5-7 хв з кожного боку. Тоді викладаємо їх на тарілку і відставляємо в сторону на кілька хвилин.
Тим часом у сковороді протягом 2-3 хв тушкуємо нарізані цибулю і часник. Вливаємо сюди ж вино, а після закипання - додаємо галушки і вершки.
Тушкуємо на слабкому вогні ще протягом 5 хв.
Щоб відтінити ніжну текстуру галушок у соусі, на тарілку можна викласти також скибочки соковитого огірочка, помідорів і болгарського перцю. Не буде зайвою і свіжа зелень.
Джерело: UkrMedia
Радіо Трек: НОВИНИ