Названо категорію громадян, яких не призиватимуть до армії

Відповідний законопроєкт підтримала Верховна Рада

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроєкт, який передбачає зміни в законі щодо відстрочки від призову на строкову військову службу деяких категорій громадян.

Згідно з цими змінами, обов’язковий призов не поширюється на співробітників служби цивільного захисту.

Згідно з законопроєктом, тепер

від призову до армії звільняються всі співробітники рядового і начальницького складу «служби цивільного захисту – на весь період їх служби».

Документ розробила Державна служба з надзвичайних ситуацій за власною ініціативою.

Органи та підрозділи ДСНС як у мирний час, так і в особливий період постійно забезпечують реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, гасіння пожеж на всій території держави, здійснюють заходи щодо гуманітарного розмінування місцевості та об’єктів інфраструктури на території Донецької та Луганської областей, виконують завдання з фортифікаційного облаштування оборонних рубежів і доставки гуманітарних вантажів,

– йдеться в пояснювальній записці.

Ухвалення відповідних змін дозволить за рахунок призовників здійснити комплектування людськими ресурсами органів та підрозділів ДСНС, що дасть змогу якісно виконувати завдання за призначенням у мирний час та в особливий період, а також у разі введення надзвичайного стану та проведення цільової мобілізації.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень