На кожного рівнянина припадає 19 квадратних метрів житла. Їхня вартість занизька

Розповів головний архітектор

На кожного жителя у Рівному приходиться 19 квадратних метрів житлової площі.

Попри це, потреба людини становить до 33 метрів квадратних. Про такий стан ринку нерухомості розповів головний архітектор міста Дмитро Котляров.

За його словами, у Рівному низькі як вартість квадратного метра житла, так і купівельна спроможність жителів. Однією з проблем, які створили такі умови, є завищені очікування у забудовників, говорить Дмитро Котляров: 

Популізм і Завищені очікування. Люди не

хочуть розуміти, що Рівне – ми не столиця, ми не Чикаго, гроші тут не б’ють рікою. І люди не готові платити по 2000 доларів за квадратний метр, ніхто не готовий купувати нерухомість із підземними чотириярусними паркінгами, які роблять житло зовсім недешевим.

 

Всі чомусь думають, що забудова має бути суперкласна, ідеальна. А треба зважати на те, що ми провінційне місто й бабло ключем не б’є. В нас багато позитивних моментів, але ми не надпотужний промисловий центр, а звичайне провінційне місто.

Ліворуч - Андрій Шевчук. Праворуч - Дмитро Котляров.
Ліворуч - Андрій Шевчук. Праворуч - Дмитро Котляров.

Таким чином, у Рівному будується до 100 тисяч квадратних метрів щороку. Це ледь покриває площу нерухомості, яка вибуває з експлуатації чи стає ветхою.

Одним із перших кроків, на думку архітектора, є розуміння того, що Рівне – це не багатий мегаполіс.

Нагадаємо, що у Рівному вперше за 5 років призначили на посаду головного архітектора. Ним став архітектор і депутат Рівнеради Дмитро Котляров.

Він уже розповів про перші кроки на посаді, основні довгострокові та короткострокові плани.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень