Морози, які гуляють Україною, шкодять безпритульним. Як допомогти тваринам

Прості поради, які допоможуть врятувати не одне життя

Як тільки температура на вулиці знижується, безпритульним тваринам доводиться несолодко. Часто, коли йдеться про великі морози, їхнє життя опиняється під небезпекою.

Ми підготували кілька порад, як допомогти пухнастим безхатькам пережити холод.

Перша допомога замерзлій тварині

Якщо натрапили змерзлу тварину, їй необхідно надати першу допомогу. Найкраще - забрати в дім відігріватися, але якщо такої можливості немає, то потрібно хоча б укутати тварину теплими речами з грілкою (чи бутлем гарячої води). Після цього треба напоїти тварину теплою водою та нагодувати теплою їжею.

Важливо! Розтирати тварину не варто, бо так ви їй можете більше нашкодити, ніж допомогти.

Забезпечити схованку

Наступний важливий момент – це укриття, де тварина може сховатися від морозів. Для котів найкращий варіант – підвал, а для собак необхідно облаштувати конуру поруч зі стінами будинку.

Зробити саморобне укриття нескладно. За основу можна взяти невисокий дерев'яний піддон, що на кілька сантиметрів піднятий над землею. На піддон ставиться дерев'яний ящик, а в нього кладуть старі речі чи солому, аби тварині було тепліше.

Гаряче харчування

Це один з найважливіших факторів виживання для безпритульних тварин узимку. Адже тварина не зможе зігріватися, не поївши. Підійдуть гаряча каша, сосиска, суп, гаряче молоко (для котів). Також можна купити сухий корм і залити його гарячою водою.

Важливо! Страви мають бути гарячі, але не надто, інакше тварини обпечуться.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень