Міськрада Рівного поскаржиться на суддів, які зобов’язали надати землю АТОвцю

Адже ті, кажуть депутати, не мали права приймати таке рішення

27-річний офіцер ЗСУ Олександр Лустюк вже два роки у судах добивається отримання безоплатно у власність майже 10 соток землі між будинками №№32 та 34 на вулиці Павлюченка у Рівному.

На цю ж ділянку претендує рівнянка Ніна Сльоза. Її донька Ніна Медвідь на сесії міськради розповіла, що

її мати - дитина війни, батько якої був розстріляний німецькими фашистами. Їй 85 років. Тому не може ходити на сесії міськради. І цією землею їхня родина користується понад півстоліття.

Також вона додала, що

з 2013 року ділянку намагалася оформити у власність, але під час останнього голосування не вистачало для цього трьох голосів депутатів. 

Біля мікрофона - Ніна Медвідь

Але, як повідомив адвокат АТОвця Віталій Шмід, жінка не має документів, які підтверджують її право власності на ділянку. Тож у червні Львівський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення на користь Олександра Лустюка, залишивши в силі рішення Рівненського міського суду. А воно було таким:  

Рішенням Рівненського міського суду було визнано протиправною бездіяльність міського голови та міської ради та зобов’язано у двотижневий термін затвердити проєкт землеустрою і передати безоплатноу  власність Лустюку Олександру земельної ділянки на вулиці Павлюченка, яка вільна від забудови.

Віталій Шмід

Але жоден депутат міськради не проголосував за надання землі АТОвцю. А міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв, що

щодо цих рішень судів звернуться за коментарем у Вищу раду юстиції. Бо суди не мали права вказувати міськраді, яке рішення прийняти. Могли лише зобов’язати розглянути питання.

До речі, Олександр Лустюк у 2015 році вже отримав

майже 2 гектари землі для ведення особистого селянського господарства у селі Велика Омеляна Рівненського району.

 

Це підтвердив і адвокат АТОвця, це вказано і в його декларації про доходи.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень