Скупий платить двічі або Як чоловік у Рівному позбувся новенької BMW

Історія про злочин у кару, що тягнеться з 2017 року

Ще в липні 2017 року киянин через Львівську митницю ДФС ввіз на територію України з Німеччини елітний автомобіль марки «BMW 520D», 2017 року випуску.
 

У митній декларації власник автомобіля вказав її вартість — 20 840 євро.

 

На Рівненську митницю ДФС киянин подав декларацію для проведення митного оформлення легкового автомобіля, вказавши його вартість — 24 100 євро.


А за даними митних органів Німеччини встановлено, що цей чоловік придбав легковий автомобіль в однієї з німецьких компаній за 33 605 євро.
 

Отже, під час переміщення автомобіля через кордон чоловік надав органам доходів і зборів документи, що містять неправдиву інформацію стосовно вартості транспортного засобу, щоб зменшити розмір митних платежів на 156 498 гривень.

Рівненський міський суд за такі дії, відповідно до частини 1 статті 483 Митного кодексу України, наклав на чоловіка штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил — з конфіскацією цих товарів.

Тобто у чоловіка повинні вилучити автомобіль і він має сплатити штраф у розмірі, що відповідає заявленій раніше вартості автомобіля.
 

Киянин звернувся з апеляційною скаргою, і просив закрити провадження у справі у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення, постанову місцевого суду скасувати, а провадження у справі закрити.

Проте апеляційний суд розглянувши матеріали справи, відмовив у задоволенні апеляційної скарги і залишив рішення Рівненського міського суду від 19 квітня 2019 року без змін.

Оскільки постанова апеляційного суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає, чоловік не тільки позбувся елітної іномарки, а й змушений сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 1 230 799 гривень.
 

Про це поінформувала прес-служба Рівненського апеляційного суду

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень