Мешканці Рівного просять не давати землю під монастир російській церкві

Збирають за це підписи

Ініціював петицію до влади з таким проханням Владислав Рудой. І вона набрала вже за 10 днів липня 280 підписів з 300 необхідних для того, щоб петицію розглянула влада. 

Вона стосується ділянки площею 41 сотки у мікрорайоні Червоні Гори. На цій ділянці збудувати чоловічий монастир хоче релігійна громада Свято-Воскресенської парафії УПЦ МП села Корнина Рівненського району.

У петиції Владислав Рудой зазначає:

На сайті Рівненської міської ради наявний генплан забудови мікрорайону "Червоні Гори", де на відповідній ділянці знаходиться стадіон, тенісний корт, медичний та торгово-побутовий центр, дитячий садок і т.д.

 

На генплані відсутній чоловічий монастир, який хоче збудувати релігійна громада Свято-Воскресенської парафії УПЦ МП села Корнина Рівненського району.

Він також просить не допустити надання ділянки релігійній громаді, натомість - виділити кошти з міського бюджету на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва дитячого та спортивного майданичка (як перший етап).

Також автор просить ліквідувати на цій ділянці стихійне сміттєзвалище, яке утворили мешканці.

І додає:

Давайте вкладати кошти платників податків в майбутнє наших дітей, а не в майбутнє московського олігархату!

Всі охочі підписати петицію можуть це зробити тут.   

На сайті міськради, справді, є зареєстрований проект рішення міськради від 19 червня про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки на вул. Мелетія Смотрицького Релігійній громаді Свято-Воскресенської парафії УПЦ с. Корнин Рівненського району для будівництва чоловічого монастиря. 

Також тут є аналогічний проект рішення від 19 червня щодо відведення землі цій же громаді і в цьому ж місці під будівництво церкви:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень