«Гандон» – це не образливе слово, - український суд

А прізвище

Історія почалася у місті Тетіїв на Київщині. У квітні там відбулося громадське зібрання з приводу зариблення місцевої річки Роська за ініціативою Тетіївської міськради. Про це пише Українська правда.

Під час зібрання люди висловлювали незгоду з діями мера Руслана Майструка. Один із присутніх Ігор Савлук вказав на міського голову й промовив:

Отакі «гандони» пишуть брехню.

Через місяць Тетіївський суд визнав чоловіка винним у дрібному хуліганстві та оштрафував на 51 гривню.

Сам Савлук доводив у суді, що мав на увазі французького письменника-фантаста на ім'я Ів Гандон. Тетіївський суд все ж вирішив, що слово «гандон» означає погана людина.

Тоді чоловік подав апеляцію. Київський апеляційний суд переглянув відео, де Савлук говорить це слово. Слуги Феміди дійшли висновку, що в контексті розмови чоловік дійсно порівняв мера з французьким письменником фантастом Івом Гандоном, оскільки міський голова говорив фантастичні речі.

Доказів того, що словом «гандон» чоловік хотів образити мера судді не побачили.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень