Лише половині людей з інфарктами вдається вижити. У Рівному лікарі вчилися рятувати таких пацієнтів

Лише 60% людей з інфарктами «швидкі» довозять до лікарні, з них 10% помирають в лікарні – таку сумну статистику наводить Галина Кульчинська на своєму ФБ.

 

Раптова зупинка серця - це дуже страшна річ. І нерідко її причиною є шлуночкова аритмія. Чи може медицина сьогодні зарадити цій підступній недузі? Так, може, завдяки апарату, що називається кардіовертер-дефибрилятор, - написала Галина Кульчинська.

Цей апарат хірургічним шляхом "вживлюють" в тіло людини, і в моменти зупинки серця він сам запускає його. В Україні такі апарати ставлять в клініці Амосова і ще в декількох обласних центрах. На Рівненщині – поки ні, - пише РАДІО ТРЕК.

 

Але треба знати нашу центральну міську лікарню! Цієї суботи тут пройшов «майстер-клас» з  імплантації кардіовертера-дефибрилятора, його провів зав.відділенням, хірург тернопільської університетської лікарні Богдан Маслій. З ним оперувала лікарка ЦМЛ Ірина Данильчук, - написала також пані Галина і привітала команду кардіологів міської лікарні з освоєнням нових навичок, які рятують життя.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень