COVID-19: «Тритонної цистерни з киснем міській лікарні вистачає лише 1,5 дні», - Кульчинська (3 ФОТО)

Раніше її вистачало на півтора місяці

[media=205218]

Одна з великих проблем лікування хворих на коронавірус це – кисень. Його достатня кількість та належне забезпечення достатньо великої кількості місць для хворих з підведеним киснем.

Типово для цього обладнується спеціальний розподільчий пункт (умовно кажучи «бочка») від якого спеціальними мережами (трубами) кисень спочатку подається до медзакладу, а в ньому до  всіх відділень, де лежать пацієнти і далі до кожного ліжка.

Заправка кисню в лікарні на Волині

При цьому, кількість таких ліжок не може бути безмежною (аж надто великою), бо тоді тиск у системі падає і кисню вже не вистачає – нікому. Навіть, якщо він до людей належним чином і підведений.

Це складна проблема, про яку, зокрема, заступник міського голови Галина Кульчинська, закликаючи керівництво області звернути на це увагу.


В розрізі навантаження, яке зараз падає на обласний центр та ЦМЛ м. Рівне.

Кульчинська наголошує на необхідності почати відповідним чином перепрофільовувати відділення обласної лікарні, позаяк ситуація цього вимагає вже сьогодні, а далі, як ми розуміємо, вимагатиме ще більше.

Ось що вона написала:

До проблеми кисню і хворих на COVID-19 в Рівному

 

Згідно обласного розпорядження від 30.10.2020 року відсьогодні Рівне мало б повністю перепрофілювати центральну міську лікарню під заклад, який лікує лише ковідних хворих.

 

Не можу ніяк збагнути, чому ніхто не хоче повністю аналізувати ситуацію щодо реальної ситуації в ЦМЛ?

 

В стаціонар сьогодні потрапляють переважно вже тяжкі хворі, які потребують кисневих масок. Наявна киснева система лікарні це 95 кисневих точок виключно для ковідних хворих. І якщо до пандемії тритонної цистерни з киснем для лікарні вистачало на 1,5 місяці, то сьогодні це 1,5 дні. Одночасне постачання кисню до такої кількості масок є великим навантаженням на кисневу систему ЦМЛ.

 

Тепер якщо перепрофілювати повністю лікарню під ковідних хворих, а це ще додатково 498 місць, які, звісно ж, мають бути обладнані кисневими точками з відповідною подачею кисню, то на території лікарні необхідно встановити додатково ще (як мінімум!) три додаткові тритонні цистерни з киснем.

 

Хто-небудь ставив собі питання - де на такій малій території лікарні їх розмістити?

 

Враховуючи, що кисень є вибухонебезпечним і жодна служба цього не дозволить.

 

На сьогодні в нашій лікарні велика кількість лікарів і медпрацівників самі хворіють на COVID-19 і наявність персоналу є недостатньою для формування додаткових бригад для лікування заражених коронавірусом.

 

Зрештою, в ЦМЛ вже перепрофільовано під ковідних хворих 9 відділень. Відділення нейро та щелепно-лицевої хірургії, травматології та ортопедії є ургентними і працюють на всю область.


До того ж, пандемія не відміняє інфаркти, інсульти та інші серйозні захворювання.

 

Вкотре звертаюся до обласного керівництва – досить «вішати» все на рівненську центральну міську лікарню.

 

Почніть, на кінець-то, перепрофільовувати відділення обласної лікарні. Тим паче всі можливості для цього там є, в тому числі і кисень. Все-таки сподіваюся на чиєсь розумне рішення.

Ви можете долучитися до обговорення цього допису за посиланням:

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень