Лишилося менш як тиждень: комунальники попередили про відключення послуг за борги

Аби запобігти цьому, треба виконати одну умову

З 1 лютого в Україні відключатимуть електроенергію та газ побутовим споживачам, які накопичили борги.

Українці, які об’єктивно не мають можливості оплатити вчасно і в повному обсязі комуналку – можуть оформити договір про реструктуризацію боргу, - пояснює експерт у сфері ЖКГ, тарифоутворення, субсидування та містобудування Крістіна Ненно.

Постачальники послуг зазвичай йдуть на зустріч клієнтам, які повідомляють про свої обставини.

Не треба чекати, поки відріжуть постачання. Будь ласка, зверніться до постачальника цих послуг з пропозицією провести реструктуризацію боргу, - каже Крісніта Ненно.

При цьому, у прифронтових районах за спожиті комунальні послуги платять навіть краще, ніж у більш віддалених областях.

Постачальники комунальних послуг оцінюватимуть доходи заявника чи його сім'ї, а також об'єктивну ситуацію, в якій він перебуває. При цьому, якщо не можна оформити субсидію, то договір реструктуризації укладають на 1-3 роки – залежно від розміру боргу. Надання послуги при цьому не припинятимуть.

Не чекайте, поки вам відключать, тому що потім доведеться платити всю суму боргу і заново за підключення до мережі, - пояснила аналітик.

Мораторій на відключення електроенергії боржникам уряд скасував 29 грудня 2023 року. Сьогодні нарахування штрафів та відключення від послуг не загрожує тільки власникам житла на території з активними бойовими діями та на окуповані.

Джерело: ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень