Кого перед опалювальним сезоном можуть позбавити субсидій

Мінсоцполітики пояснили, про які випадки йдеться

Більшість українців, які отримують субсидії, отримають їх в автоматичному режимі. На цей рік на виплати допомоги на оплату комірного уряд передбачив 37,9 мільярда гривень. Цієї суми має вистачити на опалювальний сезон 2022/2023 років.

Втім, частина українців може позбутися допомоги. Йдеться про сім’ї, які мають борги за спожиті комунальні послуги, каже глава Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович.

Проте, якщо надати органам соціального захисту довідку про затримку з виплатою зарплати чи пенсії або втрату роботи – субсидію можна повернути. Позбавити допомоги можуть й у разі, якщо субсидіант вказав не правдиву інформацію про свої доходи.

Оскаржити рішення про позбавлення субсидії можна у суді. Крім того, повернути субсидію можна й у випадках, якщо з постачальником комунальних послуг укласти угоду про реструктуризацію боргу.

Нагадаємо, у випадку зміни місця проживання, звертатися за субсидіями треба знову, уже за новим місцем реєстрації.

Джерело: Українське радіо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень