Які доходи зараз враховують для призначення субсидії?

Все, про що варто знати українцям

Докладні роз'яснення щодо того, які саме доходи громадян враховуються при призначенні субсидії, надав Урядовий контактний центр.

Так, під час призначення субсидії до середньомісячного сукупного доходу громадянина враховується ціла низка доходів – і це не лише зарплата, пенсія, стипендія та різні види соцвиплат.

ДОХОДИ, ЯКІ ВРАХОВУЮТЬ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ:

  • заробітна плата в розмірі, що залишається після сплати податку на доходи фізичних осіб;
  • грошове забезпечення військовослужбовців;
  • пенсія, щомісячне довічне грошове утримання суддів у відставці;
  • стипендія, зокрема із сумою її індексації, нарахованої відповідно до закону (крім соціальної стипендії, яка надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа);
  • соціальні виплати, які призначаються структурними підрозділами держадміністрацій з питань соцзахисту, виконкомами міських і районних рад, зокрема пільги на оплату комуналки, придбання твердого палива та скрапленого газу;
  • допомога по безробіттю, інші страхові виплати, які призначаються фондами соціального страхування;
  • грошові перекази, отримані з-за кордону;
  • дивіденди від цінних паперів;
  • інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби і ПФУ, а також доходи, які задекларував громадянин.

Крім того, під час призначення житлової субсидії враховуються доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства (крім доходів одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання, та доходів одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною у разі, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти).

Нагадаємо, що українці можуть подати заявку на оформлення житлової субсидії через портал «Дія». Докладну інструкцію, як це зробити, знайдете ТУТ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень