Яким буде розмір субсидій у неопалювальний період

Більшість отримають виплати автоматично

Українцям не потрібно буде звертатися за перепризначенням субсидій на літній сезон - державну допомогу перепризначать в автоматичному режимі. Рішення ухвалили, щоб забезпечити права споживачів, які проживають на тимчасово окупованих територіях або де ведуться активні бойові дії.

Мають продовжувати отримувати субсидії люди з міст та сіл, де ідуть активні бойові дії, навіть у тих випадках, коли там не працюють органи соціального захисту. Для того, щоб нарахувати їм субсидії з центрального рівня, ми напрацювали спеціальний механізм розрахунку розмірів субсидій та пільг для таких отримувачів. І, звичайно, в сучасних умовах, всі перепризначення мають відбуватись автоматично, щоб людині не потрібно було іти зайвий раз до органів соціального захисту, - розповіла міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Розмір виплат визначатиметься на основі розміру субсидії за січень 2022 року з урахуванням інформації за 2021 рік про співвідношення середнього розміру субсидій у січні та квітні, а також у січні та вересні.

Це дозволяє, з одного боку, врахувати тарифи та ціни на житлово-комунальні послуги цього року. А з іншого боку, враховує зміну розмірів субсидій та пільг в певному місяці щодо січня на підставі фактичних даних за минулий рік, - відзначили у Мінсоцполітики.

Перепризначення буде здійснюватися на підставі інформації, наявної в органах соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від ПФУ та ДПС.

Люди, які отримали валюту від благодійних організацій або придбали її для оплати лікування чи навчання, також матимуть право на субсидію. А споживачам з регіонів, де ведуться бойові дії, субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням.

Крім того, отримувачам субсидій з територій, де ведуться бойові дії, дозволили не інформувати про обставини, які впливають на призначення та розмір субсидії протягом воєнного стану. Але при цьому, вони зобов’язані поінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

Джерело: ГазПравда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень