Пенсії, субсидії та допомога: що буде з виплатами у квітні, травні й далі

Це безпрецедентна ситуація для бюджету України

Наразі катастрофічної ситуації щодо бюджетних надходжень – немає, запевняє голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами наразі держава виконує усі свої соціальні зобов’язання, і гроші витрачає переважно на соціальні виплати та оборонний комплекс.

Ми виконуємо всі зобов'язання своєчасно. І виплати переселенцям, і виплати пенсій, і виплати бюджетникам здійснюються своєчасно навіть на тих територіях, де йдуть бойові дії, а в деяких випадках навіть заздалегідь. Це пріоритетні зобов'язання уряду, тому ми їх виконуємо насамперед. Якщо не брати оборону.

 

Власне, на сьогодні в бюджеті залишилися два великих напрямки фінансування-оборона і «соціалка», - сказав він.

 

Надходження податків у березні в Україні перевиконали. Впали митні надходження в березні, і такими ж низькими вони поки лишаються у квітні.

Нам необхідна допомога іноземних партнерів, і ми її отримуємо, а також ті військові облігації внутрішньої державної позики, які щовівторка розміщує Міністерство фінансів.

 

Ніякої катастрофи немає, все відбувається стабільно. Безперечно, з урахуванням того, що виклик є безпрецедентним, виклик, з яким ми ніколи не стикалися, і мало країн у своїй історії стикалися, ми досить оперативно перейшли на військові рейки, оперативно перебудувалися до такого величезного виклику і виконуємо зобов'язання перед людьми та державою, - сказав Гетманцев.

ДЖерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень