Брак коштів стає відчутним: що буде з пенсіями і зарплатами?

Як збирається діяти уряд у випадку «а якщо»

Оскільки в Україні триває війна і введено воєнний стан, потрібно бути готовим абсолютно до будь-яких несподіванок. Економіка страждає, бюджет наповнюється помітно тяжче і меншими темпами, зате витрати - шалені. І це не чиїсь догадки, а слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Днями очільник уряду заявив, що у березні ситуація була в рази кращою, адже український бізнес заплатив податки авансом. Також активно продавалися військові облігації. Це допомогло поповнити бюджет і виконати основні зобов’язання перед народом.

 

А от в квітні все зовсім інакше, і громадянам треба готуватися до можливого скорочення зарплат та соціальних виплат.

Зараз основні наші сподівання - на міжнародних партнерів та швидке звершення війни.

Шмигаль розповів про це в ефірі національного телемарафону. Каже, наразі держава й так відмовилася від всього, що тільки можна: призупинили будівництва, ремонти доріг, не проводять ніяких масштабних закупівель тощо. Крім того, на 10% скоротили зарплати чиновникам.

Поки що цього має вистачити, аби у квітні виплатити пенсії та зарплати у повному обсязі

Проте, якщо війна триватиме й надалі з цим точно виникнуть проблеми.

Ймовірно першими вріжуть зарплату працівникам, які отримують зарплату з бюджету. Не виключено, що відбуватимуться й скорочення або ж переведення на менші ставки.

 

У будь-якому разі про все повідомлятиметься завчасно і ретельно пояснюватиметься, наголошує Шмигаль.

Сьогодні уряд зорієнтований на допомогу тим, хто покинув дім у гарячих точках. Левова частка бюджету також йде на допомогу ВПО. Відтак, пенсіонери, які втратили свій дім через бойові дії, можуть оформити доплату до пенсії у розмірі 2000 грн. Незабаром кошти можна буде оформити в Дії, а поки що треба звертатися у місцеві органи влади - у тому населеному пункті, в якому ви зупинилися.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень