Які кредити доступні наразі українському бізнесу

Уряд максимально адаптував програми для підприємців

Аби підтримати український бізнес у непростих умовах воєнного стану в уряді спростили умови для надання кредитних коштів.

Доступ підприємців до кредитних коштів – одна з передумов відновлення економіки після шокового стану перших тижнів війни. І власне банківська система має допомогти підприємцям стабілізувати ситуацію.

В першу чергу, йдеться про адаптацію програми «5-7-9%» до умов воєнного часу. Ми надали можливість отримати кредит до 60 млн грн будь-якому українському підприємству під 0%.

 

З початку війни такі кредити від державних банків на загальну суму 1,1 млрд грн отримали 826 бізнесів, –  повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Аби забезпечити своєчасні терміни проведення посівної компанії, уряд активував додаткові механізми кредитування. За ці кошти вони зможуть придбати добрива, пальне та інші важливі матеріали.

Українські банки до війни активно надавали кредити сільгоспвиробникам – на початок березня кредитний портфель агропідприємств становив 84,6 млрд грн. З усіх виданих кредитних коштів за програмою «5-7-9%» 42% припадало саме на аграрний сектор. Ними скористалися 12 тис. фермерських господарств, – розповіла міністерка.

В уряді закликають  українські банки активізувати свою кредитну діяльність задля допомоги бізнесу.

Зокрема, 10 найбільших банків заявили про виділені ліміти на суму 40 млрд грн 2,3 млрд грн держбанки вже видали фермерам. Загалом же, починаючи з 24 лютого, державні банки сумарно наростили кредитні портфелі на 12,5 млрд грн, що еквівалентно 15% приросту за 2021 рік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень