Праця жінок в тяжких умовах, понаднормовий день і на вихідні тільки доба. Депутати змінили трудове законодавство на час війни

Верховна Рада врегулювала трудові відносини на період воєнного стану

Напередодні депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт №7160 (Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану). ЗА проголосували 344 обранці.

Йдеться про те, що на період воєнного стану в Україні встановлюється особливе регулювання трудових відносин щодо укладення та розірвання договорів, зміни умов праці, переведення на іншу роботу, надання відпусток, максимальної тривалості роботи протягом тижня, оплати праці тощо.

  1. Роботодавець має право укладати з новими працівниками термінові трудові договори на період воєнного стану.
  2. Працівника можуть перевести на іншу роботу, яка не обумовлена ​​трудовим договором, без його згоди (за винятком переведення на роботу в іншу місцевість, де продовжуються активні бойові дії).
  3. Водночас працівник у зв’язку з веденням бойових дій може розірвати трудовий договір з власної ініціативи без двотижневого терміну попередження (крім примусового залучення до суспільно корисних робіт чи робіт на об’єктах критичної інфраструктури).
  4. Тривалість робочого часу може збільшуватися до 60 годин на тиждень. Час початку та закінчення щоденної роботи визначає роботодавець.
  5. П’ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється роботодавцем за рішенням військового командування разом із військовими адміністраціями.
  6. Тривалість щотижневого безперервного відпочинку може бути скорочена до 24 годин.
  7. Дозволяється застосування праці жінок (крім вагітних та з дитиною до року) на важких роботах та роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці.
  8. У разі неможливості своєчасної виплати зарплати через бойові дії, термін її виплати може бути відстрочений до моменту відновлення діяльності підприємства.

Нагадаємо, наразі тривалість воєнного стану в Україні продовжено до 25 квітня.

Джерело: Факти

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень