За межею платоспроможності: скільки українців потребуватиме субсидій цієї зими

Усе через зменшення або втрату доходів

Фото ілюстративне з мережі
Фото ілюстративне з мережі

У новому опалювальному сезоні на майже пів мільйона більше українців потребуватимуть субсидій, адже не матимуть грошей на оплату комірного. Загалом у міністерстві соціальної політики прогнозують, що знадобиться субсидія цієї зими 3 мільйонам українських сімей. 

На цей опалювальний період ми прогнозуємо те, що чисельність одержувачів субсидій може збільшитися. Це об’єктивно характеризується падінням доходів населення, але ми не прогнозуємо за рахунок стримування фактору тарифів, залишення тарифів на поточному рівні, що це буде дуже суттєво.

 

Власне, ми говоримо, можливо, про 10-15% збільшення контингенту одержувачів субсидій – орієнтуємося до 3 млн домогосподарств, —  розповів заступник міністерки соціальної політики України Віталій Музиченко.

За його словами, минулого опалювального сезону житлові субсидії отримувало трохи більше ніж 2,5 млн людей. Усім їм допомогу перепризначили автоматично.

Українці, які потребують субсидії, можуть у будь-який час звернутися для її оформлення, але краще це зробити до початку опалювального періоду.

Нагадаємо, безробітним для отримання субсидії потрібно зареєструватися в центрі зайнятості, а боржникам за комунально-житлові послуги – укласти договір про реструктуризацію боргу.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень