Якими речами краще запастися на цю зиму: повний список

Анонсують складний період, тож потрібно добре підготуватися до холодів

  1. Одяг і взуття

Перше, з чого потрібно почати, це теплий одяг. Він стане у нагоді як вдома, так і поза домом.

Пам'ятайте, що взимку краще гріє багатошаровий одяг, тому, окрім зимових курток, треба запастися ще й теплими светрами та безрукавками. Причому хоча б одна така безрукавка – це обов'язкова умова, адже якщо на себе натягнути кілька теплих речей із рукавами, то навіть повернутися буде складно.

Не забудьте і про тепле взуття та устілки, можливо, навіть із підігрівом. Можна купити, наприклад, устілки на акумуляторі або хімічні. Перші - багаторазові, але в цьому випадку ви залежатимете від електрики, тоді як робота хімічних устілок ґрунтується на реакціях, які протікають усередині, і вони є одноразовими. Втім, ногам буде тепло незалежно від того, є під рукою розетка чи немає.

Обов'язковий пункт цієї зими – тепла білизна, включаючи колготи або лосини для жінок та кальсони для чоловіків.

І, нарешті, потрібно серйозно підійти до теплого домашнього одягу: теплі спортивні костюми, флісовий одяг, вовняний або хутряний жилет, теплі шкарпетки, теплі домашні тапки і зручний теплий халат.

  1. Все для утеплення та освітлення будинку

Заздалегідь утепліть будинок по максимуму. Якщо ви досі не замінили вікна і зараз маєте хоча б мінімальну можливість це зробити – зробіть. Якщо ні – запасіться утеплювачем для вікон уже.

Також допоможуть теплі пледи і ковдри, якими можна не тільки вкриватися та укутуватись, але й завішувати вікна для зменшення втрат тепла або ж стелити на підлогу.

Хороша річ – спальний мішок. Він не дасть замерзнути, якщо раптом щось станеться із теплоподачею до будинку.

Також варто запастися свічками, сірниками, запальничками, ліхтариками та батарейками до нього.

  1. «Замінники» опалення

Тим, хто мешкає у приватному будинку, в ідеалі треба мати все: генератор, твердопаливний котел, дрова, солярку. Якщо на все грошей немає, купіть хоча б щось, виходячи з конкретних умов життя та фінансових можливостей.

Щодо порад мешканцям багатоквартирних будинків, то електрообігрівач, звичайно, купити можна, але він не допоможе при перебоях з електрикою.

Тому запасаємося тим самим теплим одягом з пункту 1, а також максимально теплими ковдрами, грілкою, термосом (краще по термосу для кожного члена сім'ї) і сухим спиртом.

  1. Ліки

З ліків купуємо в запас препарати від хронічних захворювань, а також традиційні ліки дорожньої аптечки (жарознижувальне, противірусне, знеболювальне, пластир тощо). Не забуваємо і про раптові недуги, такі як отруєння несвіжими продуктами, банальну застуду чи ймовірність порізати пальця.

Запас ліків має бути як мінімум на 2-3 тижні, і за можливості його варто регулярно оновлювати.

  1. Їжа

Заморожені, сушені та консервовані заготовки, крупи, макарони, печиво, сіль, цукор – всім цим можна і потрібно запастися на зиму.

Важлива частина продуктових запасів – це їжа, готова до вживання: хлібці, сухарі, печиво в пачках, сало, гірчиця (або будь-який улюблений соус у м'якій упаковці з кришкою, що закручується, консерви, мед, цукерки, цукати, горіхи і насіння, каші і супи швидкого приготування, сухофрукти й енергетичні батончики).

Якщо у вас є домашні улюбленці, подбайте і про їжу для них: запас має бути мінімум на 2, а то й на 3 тижні.

  1. Косметика та побутова хімія

У запаси непогано було б покласти миючі засоби, пральний порошок, мило, шампунь, туалетний папір тощо – із запасом на 1-2 місяці. І йдеться не про те, що все це може зникнути з магазинів, а про те, що у зимові морози ви просто не захочете без необхідності вкотре виходити на вулицю.

Плюс крем для обличчя та рук, гігієнічна помада (чоловікам – набір для гоління), та й взагалі мінімальний набір доглядової косметики – з місячним запасом

  1. Заняття для душі

Тут основна порада – заняття має вас не лише відволікати від тривожних думок і холодів, а й радувати. Тому якщо любите в'язати – потурбуйтеся про нитки та спиці, читати – про цікаві книги, розгадувати кросворди – про збірки з кросвордами.

Подбайте і про те, чим взимку займатимуться діти – їм не завадять книги або цікава настільна гра, пазли, приладдя для творчості тощо.

І порада насамкінець. Якщо взимку з опаленням справді буде таки справа кепська, навіть не варто намагатися втеплити всю квартиру. Направте зусилля на те, щоб зробити теплою бодай одну кімнату (краще, якщо це буде та кімната, у якій у вас взимку зазвичай найтепліше) або навіть один кут у кімнаті (бажано, щоб там не було вікон), куди перетягніть усе, що потрібно для «теплого життя».

Джерело: КП в Україні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень