Рівняни купують електрообігрівачі, а чи витримають мережі додаткове навантаження?

Та як дізнатися, прилади якої потужності можна встановлювати у квартирі

Рівняни в очікуванні холодної зими кинулися купувати електрообігрівачі. Зважаючи на попередження уряду про складну зиму й зниження граничних температур у квартирах, люди прагнуть заздалегідь подбати про тепло у квартирах.

Втім, перед встановленням електрообігрівачів слід поцікавитися дозволеною потужність приладів, які можна використовувати вдома, аби не залишити без світла ще й сусідів.

Дізнатися, яка потужність встановлена проєктною документацією можна у паспорті точки розподілу електричної енергії або договорі, пояснює речниця Рівнеобленерго Алла Ліхачова.

Згідно з вимогами чинного законодавства, обленерго зобов’язане забезпечити кожне домогосподарство в індивідуальному будинку потужністю на рівні 5 кВт. Якщо споживач живе в багатоквартирному будинку й користується газовою плитою ‒ на рівні 3 кВт. У разі використання електроплит ‒ 8 кВт.

 

Виходячи з цих цифр стає зрозуміло, що споживачі повинні використовувати електроприлади раціонально, щоб не перевантажувати мережу: не вмикати одночасно обігрівач, бойлер, чайник, пральну машину, електродуховку та мікрохвильовку.

 Власне йдеться не тільки про уникнення перевантажень електромережі й запобігання аварійних відключень, йдеться про безпеку. Адже замикання може викликати й пожежу.

У «Рівнеобленерго» запевняють, що проводять ремонтні компанії й готують мережі до зими, але відповідають вони тільки за зовнішні мережі.

Мешканцям багатоповерхівок фахівці компанії радять завчасно поцікавитися у своїх ОСББ чи управлінських компаній коли востаннє проводили обслуговування електромереж в середині будинку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень