Рівняни купують електрообігрівачі, а чи витримають мережі додаткове навантаження?

Та як дізнатися, прилади якої потужності можна встановлювати у квартирі

Рівняни в очікуванні холодної зими кинулися купувати електрообігрівачі. Зважаючи на попередження уряду про складну зиму й зниження граничних температур у квартирах, люди прагнуть заздалегідь подбати про тепло у квартирах.

Втім, перед встановленням електрообігрівачів слід поцікавитися дозволеною потужність приладів, які можна використовувати вдома, аби не залишити без світла ще й сусідів.

Дізнатися, яка потужність встановлена проєктною документацією можна у паспорті точки розподілу електричної енергії або договорі, пояснює речниця Рівнеобленерго Алла Ліхачова.

Згідно з вимогами чинного законодавства, обленерго зобов’язане забезпечити кожне домогосподарство в індивідуальному будинку потужністю на рівні 5 кВт. Якщо споживач живе в багатоквартирному будинку й користується газовою плитою ‒ на рівні 3 кВт. У разі використання електроплит ‒ 8 кВт.

 

Виходячи з цих цифр стає зрозуміло, що споживачі повинні використовувати електроприлади раціонально, щоб не перевантажувати мережу: не вмикати одночасно обігрівач, бойлер, чайник, пральну машину, електродуховку та мікрохвильовку.

 Власне йдеться не тільки про уникнення перевантажень електромережі й запобігання аварійних відключень, йдеться про безпеку. Адже замикання може викликати й пожежу.

У «Рівнеобленерго» запевняють, що проводять ремонтні компанії й готують мережі до зими, але відповідають вони тільки за зовнішні мережі.

Мешканцям багатоповерхівок фахівці компанії радять завчасно поцікавитися у своїх ОСББ чи управлінських компаній коли востаннє проводили обслуговування електромереж в середині будинку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень