Готуй сани з літа: як підготувати квартиру, щоб не змерзнути взимку

Попереджають про холодну і складну зиму

Українців попереджають про складний опалювальний сезон та холодну зиму. Для економії енергоресурсу у квартирах знизять граничну температуру.

Тепер замість 18-20 градусів нормою вважатимуть 16-18 градусів.

Взимку чимало людей користуються додатковими електроприладами, аби підтримувати тепло у квартирах на комфортному для них рівні. Втім, електромережі можуть не витримати такого навантаження, через що стаються замикання, а подекуди й аварійні відключення.

Для мешканців будинків застарілого житлового фонду рекомендують:

  • звернутися до управлінських компаній, щоб електрики перевірили стан електропроводок;
  • утеплити, відрегулювати чи замінити вікна.

Наразі збільшився попит на склопакети, а після похолодання ціни зростуть ще більше. Нові вікна за необхідності краще замовити зараз. Тим, хто вже користується металопластиковими вікнами, фахівці радять запросити спеціаліста, який відрегулює роботу вікон. Це вкрай важливо зробити до настання холодів.

Зберегти тепло в будинку допоможе утеплення вхідних дверей, а також заміна всіх вікон у під'їздах. Але по-справжньому ефективною є комплексна енергомодернізація. Однак в умовах війни, коли різні регіони зазнають обстрілів, такі капітальні вкладення навряд чи доречні.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень