Найважча зима попереду. Українцям радять запастися дровами

Країна не матиме грошей на імпортний газ

Аби перезимувати – українцям радять запастися дровами. Про це говорив голова Волинської облради Григорій Недопад.

Через воєнну агресію українська економіка зазнає неабияких втрат, тож ресурсу на купівлю імпортного газу не матиме.

Вже сьогодні можна прогнозувати, що зима справді буде важка, а тому, наскільки можна, до початку опалювального сезону слід додатково встановлювати твердопаливні котельні там, де це можливо. І готувати стратегічні запаси дров і торфобрикету, - каже Недопад.

Нагадаємо, минулого тижня Кабмін зафіксував для виробників тепла тариф на газ у розмірі 7,4 грн за кубометр. При цьому місцеві бюджети за такої ціни не матимуть як компенсувати різницю у тарифах між реальною ціною газу та зафіксованою урядом. Ситуація може мати катастрофічні наслідки.

Отже, перехід на доступні енергоресурси – єдиний вихід із ситуації, вважає представник влади. Волинська обласна рада планує звертатися до центральних органів влади, щоб отримати додаткові кошти для встановлення твердопаливних котлів та переходу котелень на дров'яне опалення.

Нагадаємо, у Міненерго неодноразово закликали скоротити обсяг споживання газу до рівня власного видобутку. У попередні роки, газ власного видобутку забезпечував лише третину від потреби.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень