Облік газу у кіловат-годинах в Україні відтермінували

Через воєнний стан

У травні цього року в Україні планували перевести облік газу з кубометрів у кіловат-години. Втім, через війну це рішення відтермінували. 

На цей час облік та комерційні розрахунки в господарських відносинах під час прийняття-передання до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу та надання послуг з транспортування здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях об’єму (тис. м куб.), — повідомили в НАК «Нафтогаз України».

Опалювальний сезон 2021-2022 років мав бути останнім, коли споживачі сплачували за газ за метричними показниками. Відповідний закон щодо переходу на європейську систему обліку ухвалили восени минулого року.

Після впровадження нової системи обліку, як стверджують у НАК, буде автоматично враховуватися якість газу, а клієнт платитиме за енергію від газу, а не за його обсяг.

Оператор ГРМ відповідатиме за переведення спожитого обсягу газу в обсяг спожитої енергії. Перерахунок здійснюватиметься за формулою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Ці дані оператор ГРМ вноситиме до особистого кабінету споживача, показуватиме у квитанції та/або передаватиме на платформу Оператора ГТС, — пояснили у «Нафтогазі».

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень