Експерти склали прогноз щодо наступного опалювального сезону. Україна пройде його на власному газі?

Це буде дуже й дуже складний період

Через значне руйнування інфраструктури та комунальних мереж проходження наступного опалювального сезону в частині українських міст під питанням.

– З одного боку, я абсолютно впевнений у тому, що ми опалювальний сезон пройдемо. Інша річ, що це не буде просто, – директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, з початку війни в Україні споживання газу та електрики «впали на 30-35%».

– Це означає на практиці, що, наприклад, з точки зору споживання газу, ми вже дуже близькі до того, щоб задовольнитись газом власного виробництва. І нам знадобляться абсолютно мінімальні обсяги імпорту. Якщо взагалі буде потрібно.

 

Падіння виробництва газу в Україні становило близько 5% на сьогодні… А споживання впало майже на 35%. Відповідно, сьогодні ми дуже близькі до тієї точки, де нам імпорт буде майже не потрібен чи не потрібен зовсім, – зазначив директор Центру досліджень енергетики Харченко.

Водночас серйозною проблемою є те, що безліч населених пунктів, які були під окупацією або знаходяться поряд із зонами бойових дій, втратили свої «джерела тепла».

– Якщо в містечку користувалися теплоелектроцентраллю або великою бойлерною, – у багатьох випадках вона просто знищена… І таким чином ті багатоквартирні будинки, які отримували тепло від централізованого джерела, – або бойлерної, або теплоелектроцентралі – вони фактично не мають доступу до джерела тепла, – сказав він.

Відновлення зруйнованої інфраструктури може тривати роками. Водночас не у всіх будинках є технічна можливість перейти на індивідуальне опалення.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень