Скільки коштують Україні «заморожені» тарифи, та що з ними буде взимку

А також прогноз щодо проходження опалювального сезону

Тарифи на комунальні послуги в Україні «заморозять», очевидно до кінця наступного опалювального сезону. Вартість газу становитиме не більше 7,95 грн за куб.

Потужності є. Домовленості з нашими сусідами на Заході ми теж маємо. Сьогодні даємо доручення НАК «Нафтогаз», щоб до початку опалювального сезону в наших газосховищах було не менше 19 млрд куб. м блакитного палива, – каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас у «Нафтогазі» впевнені в успішному проходженні наступного опалювального сезону. За їх прогнозами, наразі є лише 5% пов’язаних з подіями, передбачити які не можливо.

95%, що ми успішно пройдемо опалювальний сезон. Приємно, що підготовка до нього розпочалася вчасно, у червні, це стандартна практика. Формується програма, всі види ремонтів. Кабінет міністрів робить все чітко та правильно. Створено всі умови для того, щоб ми успішно підготувалися до опалювального сезону, – розповів колишній директор інтегрованих комунікацій «Нафтогазу» Максим Білявський.

Уряд уже пропонує зафіксувати на чинному рівні вартість газу, опалення та гарячої води для українців до кінця року.  Також заборонено стягувати заборгованість з українців.

Така ініціатива коштуватиме бюджету 264,3 млрд грн.

«Нафтогаз» має отримати 264,3 млрд грн коштом дивідендів компаній, допомоги міжнародних партнерів. Після цього ці гроші повинні витратити на компенсацію реальної вартості газу і тієї ціни, за якою його продаватимуть українцям, а також постачальникам тепла та гарячої води.

Ініціативу має підтримати також Верховна Рада. Наразі відомо, що пропонують на період воєнного часу та протягом шести місяців після нього заборонити:

  • підвищувати вартість доставлення газу;
  • підвищувати тариф на опалення;
  • підвищувати тариф на гарячу воду;
  • підвищувати тарифи на газ.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень