Зима буде найважчою за історію Незалежної України: Як підготувати житло

Зруйновані котельні й пошкоджені ТЕЦ, а ще брак газу

ФОТО ілюстративне, з мережі

Через війну у низці регіонів можлива відсутність газу та електропостачання. Через зруйновані котельні та пошкоджені ТЕЦ не буде й опалення. Через бойові дії ремонтні бригади не мають доступу до мережі. 

Уряд закликає українців готуватися до зими вже зараз. 

 

Що підготувати в першу чергу

Коли на вулиці мороз, то відсутність світла й опалення, стають критичними. В першу чергу фахівці радять мати запас води, їжі, ліків, батарейки, ліхтарі, свічки та сірники. 

Не зайвим буде підготувати мінімальний запас дров та хорошу сокиру. Досвід бойових дій у березні показав, що люди готували їжу на вогні у дворах житлових будинків. 

Утеплити максимально житло

Якщо власники приватних будинків можуть розв'язувати питання самостійно, то мешканцям квартир треба кооперуватися з сусідами. Найкращий результат – це повністю утеплений фасад. 

Експерти радять не економити на матеріалі утеплювача та його товщині, на облаштуванні протипожежних поясів, а також технології утеплення.

Підготувати теплий одяг та ковдри 

Йдеться в першу чергу про теплий одяг для дому. Найкраще мати флісові піжами, термобілизну, трекінгові штани та теплі шкарпетки.

Підготувати ковдри, спальні мішки та обігрівачі. 

Скоротити використання газу 

Оптимально – відмовитися від газової плити на користь електричної. Користуватися більше пароваркою та електрочайником. 

Встановити буржуйки

В регіона, де можуть бути проблеми з електрикою, треба підготувати буржуйки. Щоправда, треба заздалегідь подбати про безпеку. Буржуйки не можна ставити впритул до стіни або інших опорних конструкцій. На підлозі варто постелити металевий лист або поставити її на бетонну поверхню, щоб уникнути пожежі.

Мешканцям відносно спокійних регіонів теж треба бути напоготові 

Температура у квартирах цього року буде нижчою ніж зазвичай. Профільне міністерство попереджає про граничну позначку +16, замість звичних +18 ... +20. 

Пам'ятайте, що краще здійснювати підготовку до опалювального сезону заздалегідь й друга половина літа – ідеальний час, аби зайнятися питанням дому.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень