Борги за комуналку: у кого можуть забрати майно

Є категорія українців, з яких борги за комуналку можуть стягувати й попри заборону на час воєнного стану

Мешканці столиці нарікають, що почали отримувати повістки до суду щодо боргів за комунальні послуги. Нагадаємо, у березні в Україні ухвалили постанову, яка забороняє на час воєнного стану нарахування та стягнення штрафу за несвоєчасне та/або неповне внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Але вже в серпні депутати Верховної Ради ухвалили законодавчі зміни, які визначають перелік тих, з кого комунальники не можуть стягнути борг на період воєнного стану. Це в першу чергу українці, які проживають у районах ведення бойових дій або у тимчасовій окупації.

Цій категорії людей дали відтермінування від сплати боргу. Але на решті територій з серпня це нововведення більше не діє.

Проте, якщо ваше місто було в окупації певний час, є винятки. Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, зазначає, що накопичені борги саме за період тимчасової окупації можна не сплачувати.

Постачальники комунальних послуг повинні провести перерахунок за період, коли споживачі не жили вдома. Свою відсутність можна підтвердити зокрема довідкою з міської ради того населеного пункту, де споживачі були на період тимчасової окупації чи бойових дій.

Якщо борги за комунальні послуги проігнорувати, то розраховуватися доведеться не лише штрафами, але й власним майном. 

Якщо ви маєте борги за житлово-комунальні послуги, є рішення суду про стягнення цих боргів, то у вас можуть арештувати не лише майно, а й карткові рахунки й авто, - наголосив Попенко.

Мінреінтеграції має перелік населених пунктів які перебували чи перебувають досі у тимчасовій окупації.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень