В Україні назвали міста, які не матимуться опалення взимку

Йдеться не лише про прифронтові міста

Попри завчасну підготовку до опалювального сезону зважаючи на воєнні дії опалювальний сезон у низці міст може не розпочатися взагалі.

Йдеться не тільки про прифронтові міста де практично повністю зруйнована комунальна інфраструктура, каже керівник Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

Найскладнішою є ситуація у Луганській та Донецькій областях.

- Подача газу в області неможлива, перебитий газопровід, обстріл не дозволяє здійснити ремонт. Проблеми з роботою котелень, їх багато пошкоджено.

 

Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут та інші міста — опалювального сезону тут швидше за все не буде, — вважає Олег Попенко.

Наразі під питанням подача опалення до Харкова та Миколаєва, а також у цих областях. Якщо теплоносій й вдасться подавати, то лише у частину міст.

Наприклад, район Салтівки в Харкові цього року точно залишиться без тепла, вважає експерт.

- Обстріли в містах, складнощі з доставленням вугілля та відсутність грошей у населення – такі основні причини з яких опалювальний сезон у Миколаївській та Харківській областях буде навряд чи можливим, — вважає Олег Попенко.

Але також під питанням опалювальний сезон і в регіонах, де активних військових дій немає.

Зокрема йдеться про Чернігів та Суми.

- Там свої причини. У Чернігові зруйновано ТЕЦ, і необхідно її відновлювати, підключати нові котельні, зараз робота йде.

 

У Сумах одна котельня банкрут, її планують передати на баланс міста вже кілька місяців, але поки що питання не вирішено, зависла — а це третина міста, — називає Олег Попенко проблеми майбутнього опалювального сезону не пов’язані з війною.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень