Правила обліку води та тепла на час воєнного стану – змінять

Уряд підготував відповідний законопроєкт

Правила обліку тепла та водопостачання в умовах воєнного стану зміняться. Законопроєкт про особливості комерційного обліку Кабмін уже передав до Верховної Ради.

Внаслідок збройної агресії росії підприємства-представники комунальних послуг не мають змоги на окремих територіях своєчасно фіксувати показники вузлів комерційного обліку теплової енергії та водопостачання. Це впливає нарахування плати за спожиті послуги.

 

Крім того, поки що неможливо встановлювати відповідні лічильники коштом тарифної складової, адже уряд рекомендував не підвищувати тарифи для населення.

 

Отже, ухвалене рішення — захист інтересів як споживачів, так і виконавців цих послуг, — розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцяновська.

Законопроєкт передбачає:

  • визначення на законодавчому рівні особливостей комерційного обліку комунальних послуг з огляду на запровадження в Україні воєнного стану (у частині зняття показань вузлів комерційного обліку, здійснення повірки вузлів комерційного обліку, нарахування плати споживачам за комунальні послуги);
  • перенесення терміну застосування фінансових санкцій до підприємств тепло-, водопостачання за невстановлення вузлів комерційного обліку води та теплової енергії та граничного терміну встановлення таких вузлів обліку (до 1 серпня 2024 року).

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень