Коли котельні у Рівному зможуть генерувати 80% опалення з альтернативних джерел

При цьому мільйони гривень залишатимуться в області

ФОТО зі сторінки Рівнетеплоенерго

Рівне можна перевести на альтернативне паливо. За рік-два 80% міста можна опалювати щепою, каже директор Рівнетеплоенерго Олександр Ющук.

Буквально перед війною тепловики вводили в експлуатацію котельню на вулиці Макарова, яка працює на альтернативному паливі й економить до 15% газу. Але планів у підприємства значно більше, каже Олександр Ющук:

- Наше підприємство робить ставку на залучення альтернативних технологій. В перспективах підприємства розробляють проєкти, вони уже фактично на фінальній стадії.

 

Ми хочемо замістити 70-80% теплової генерації та альтернативне паливо, шляхом будівництва ще котелень, аналогічних тій, що на Макарова, але трошки більшої потужності, на котельнях на Будівельників та Князя Володимира. 

Йдеться зокрема про 500-600 мільйонів гривень за опалювальний сезон зекономлених на оплаті газу, які фактично залишаться в місті та області.

Адже як альтернативне паливо – тепловики будуть використовувати щепу місцевого виробництва. 

- Рік-два, реалізація проєкту по будівництву котелень на Князя Володимира та Будівельників і до 80% ми можемо закрити альтернативним паливом.

 

Окрім енергетичної незалежності це дозволить стримати стрімке зростання, економічним шляхом, вартості зростання житлово-комунальних послуг, в плані теплопостачання.

 

Але до початку опалювального сезону, як би не хотіли, навряд чи ми зможемо ввести в експлуатацію додаткові потужності, які б могли суттєво вплинути на ситуацію у Рівному. 

Нагадаємо, на сьогодні у Рівному фактично є 6 котелень, які вже працюють на альтернативному паливі.

Наразі з економічних причин запускати гаряче водопостачання навіть у тих будинках, де є технічна можливість – тепловики не будуть. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень