Коли солити картоплю під час смаження: помилка, яку роблять недосвідчені господині
Секрет смаження картоплі
Посмажити картоплю так, щоб вона не згоріла або не перетворилася на тушковану – це справжнє мистецтво. У кожного кулінара з цього приводу є своя думка та свій секрет.
Але корінь проблеми тут один – сіль, а точніше, невчасне її додавання.
Сіль впливає на стан картоплі і може зруйнувати хрумкість страви, пише prostoway.
Як правильно солити смажену картоплю?
Варто запам’ятати просте правило: чим раніше посолити картоплю, тим швидше вона зі смаженої перетвориться на тушковану.
Смажена картопля залишиться хрумкою тільки в тому випадку, якщо посолити її не раніше ніж за 5-7 хвилин до повної готовності.
Також слід враховувати види солі, що використовуються на кухні:
- звичайна кам’яна застосовується на будь-якій стадії готовності (але не у випадку зі смаженою картоплею);
- клас «Екстра» вноситься до страви у меншій кількості, ніж інші види кам’яної солі;
- йодована, як і морська, не так насичена, як кам’яна, а солити нею слід лише за 3-5 хвилин до готовності або після приготування (інакше йод випаровується).
Радіо Трек: НОВИНИ