Ніколи НЕ зберігайте картоплю в цих місцях: довго не пролежить

Господиням на замітку!

Місце, де ви зберігаєте картоплю, має велике значення. Якщо ви зробите це правильно, ви не лише скоротите кількість відходів, а й збережете смак овочів.

Експерт рекомендує зберігати картоплю в паперовому чи сітчастому пакеті, який забезпечить кращу циркуляцію повітря та сповільнить псування.

 

Ніколи не мийте картоплю

Ніколи не мийте картоплю перед зберіганням. Це може призвести до потрапляння вологи, що сприяє зростанню плісняви та бактерій. Залишайте овоч завжди сухим.

Місце та температура

Найкраще покласти паперовий або сітчастий пакет із коренеплодами в темне місце, наприклад, у кухонну шафу, оскільки пряма дія світла спонукає картоплю виробляти зелений пігмент, званий хлорофілом.

Хоча хлорофіл сам по собі нешкідливий, його присутність у картоплі може вказувати на вироблення соланіну, який є природним токсином.

 

Це не тільки надає картоплі гіркого смаку, але й у великих кількостях може бути шкідливим для вживання в їжу.

Температура також грає вирішальну роль. Не кладіть овоч у холодильник. Низькі температури можуть призвести до того, що крохмаль у картоплі перетвориться на цукор, змінюючи її смак та консистенцію під час приготування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень